Even voorstellen

Mijn naam is Enith Högerle, 29 jaar en geboren in Venlo. Al een paar jaar loop ik met het idee rond om een eigen horecazaak In Venlo te beginnen. Het concept daarvoor heb ik begin dit jaar definitief uitgewerkt. Vanaf februari jongsleden ben ik vervolgens gaan zoeken naar een geschikte locatie. Vanuit de filosofie: eerst een sterk uitgewerkt concept met de (minimale) randvoorwaarden en dan de juiste locatie. Ik heb meerdere locaties in Venlo bekeken en beoordeelt.

Vanaf medio maart niet altijd even makkelijk: de COVID-lockdown heeft het sentiment in de horeca er niet positiever op gemaakt. Maar het geeft ook kansen. En die kans doet zich nu voor: ik heb een geschikte locatie gevonden, Kwartelemarkt 11! De plek in de stad (aan een druk horecaplein), de grootte van de zaak zelf (ca. 80 m2) en een ruim terras (110m2). Daarnaast is de ruimte in perfecte staat van onderhoud en is de overnamesom (EUR 15.000,00) laag. Kortom: ik ga voor deze locatie!  

 

Ik ben dan ook tot overeenstemming gekomen met de huidige huurder over de overname. Met de verhuurder ben ik er ondertussen ook uit: samen met hem moet ik nog wel de exacte ingangsdatum bepalen, e.e.a. samenhangend met de huidige lockdown. De volgende stap die ik heb gezet is mijn conceptplan en locatie laten ‘toetsen’ door twee brouwerijen. Beiden zijn enthousiast en willen graag participeren. Binnenkort kan ik laten weten welke brouwerij mijn partner wordt.

 

De uitdaging waar ik vervolgens voor stond was de financiering rondkrijgen. Dat is gelukt! Ik heb het via crowdfunding zelf opgezet en ik zit nu op ruim 80% (peildatum 07.01.2021) van het streefbedrag, dus ik kan sowieso door. Ik kan nog een aantal extra certificaten aanbieden, daarvoor hebben we nog tot 1 februari a.s. de tijd. Dus wees er snel bij!

Ondertussen ben ik mij verder aan het voorbereiden op mijn missie: het openen van de leukste bar in Venlo, een bar 2.0. De planning is nu rond 1 april a.s. open.

 

Ervaring

Ik ben al vanaf mijn 14 in de horeca aan het werk, begonnen als afwasser in een Italiaans restaurant en opgewerkt tot bedrijfsleider in een speciaalbier café. Doordat ik bij meerdere soorten horecabedrijven gewerkt heb weet ik goed welk concept bij mij past en waar ik goed in ben: persoonlijke bediening in een huiskamersfeer met oog voor bijzondere kwaliteitsproducten.De persoonlijke bediening kan ik ook bieden omdat ik een heel groot netwerk heb in Venlo, van de andere horecazaken waar ik gewerkt heb tot het meewerken als vrijwilliger bij festivals zoals de Zomerparkfeesten. Ik ken de mensen, ik ken de wensen, maar ik durf ook vernieuwend te zijn en nieuwe producten te introduceren. De afgelopen jaren heb ik mij ook uitgebreid georiënteerd op andere plekken: zowel in Nederland als in het buitenland: Gent, Antwerpen, Hamburg, Berlijn, Bologna: overal haal in inspiratie en bruikbare ideeën vandaan. Tussentijds heb ik ook ervaring opgedaan met o.a. pop-up projecten in Leeuwarden (Culturele Hoofdstad), interim leidinggevende projecten (Verkadefabriek Den Bosch, Limburgs Museum Venlo) en diverse proeverijen en presentaties. Ik ben namelijk al sinds begin 2018 ZZP-er en werk op diverse leuke plekken op projectbasis. Het runnen van een zaak heb ik onder de knie. Voor de financiële kant van het opstarten van mijn bedrijf heb ik Moerkerk Advies  gevraagd om mij te ondersteunen. Zij zijn zeer ervaren in het opstellen van haalbaarheidsonderzoeken en kunnen mij ook ondersteunen bij de onderhandelingen met de brouwerij. Mijn bedrijfsplan heb ik laten doorrekenen en in een zeer behouden COVID-variant laten opstellen. De uitkomsten zijn positief. De overnamesom, de huur, de benchmark voor deze locatie: ze bevestigen mijn positieve ‘klik’ met de plek. Het concept had ik al en nu is er een toffe locatie op mijn pad gekomen die perfect past, ook financieel. Daarom wil ik juist nu mijn plan gaan realiseren. Vandaar dat ik jullie hulp vraag. 

Crowdfunding

VRIEND OF PARTNER

Je kunt Vriend of Partner van BAR Ö worden. Als je vriend wordt kun je kiezen tussen een tegoedkaart op eigen naam of voor een groepskaart. Een groepskaart heb je met meerdere personen, maar ook bijvoorbeeld als bedrijf of vereniging. Met beide vriendenkaarten krijg je een tegoed voor eten en drinken in BAR Ö en wordt je uitgenodigd voor een leuke jaarlijkse vrienden-activiteiten.

Als partner verstrek je een lening aan BAR Ö. Je investeert eenmalig een bedrag en krijgt een mooie rente van 7,5%. De lening wordt door BAR Ö in vijf jaarlijkse termijnen terugbetaald.

STREEFBEDRAG

Het streefbedrag voor de crowdfunding is EUR 35.000,00. Het geld wordt uitsluitend gebruikt voor het inrichten en opstarten van BAR Ö. De eerste investeringen moeten gedaan worden op 1 januari 2021. Het tweede gedeelte op 1 februari 2021. Vandaar dat we je vragen om het bedrag voor de vriendenkaart of partnerlening uiterlijk 1 februari 2021 te voldoen. Als het fiscaal beter uitkomt voor je lening om nog in 2020 het bedrag te voldoen dan kan dat uiteraard ook. De overeenkomst wordt dan op 31 december 2020 gesteld en de jaarlijkse rente en aflossingsdata worden dan ook aangepast.

Spelregels

SPELREGELS VRIEND

De inleg voor de VRIEND-tegoedkaart is EUR 550,00 voor een kaart op naam en EUR 950,00 voor een kaart op naam of een groepskaart. Dit krijg ervoor terug:

 • Bij een EUR 550,00 tegoedkaart krijg je voor EUR 750,00 aan eten en drinken.
 • Bij een groepskaart van EUR 950,00 krijg je een tegoed van EUR 1250,00 voor eten en drinken.
 • Het tempo waarin je kaart opmaakt bepaal je zelf, de kaart is 5 jaar geldig.
 • Naast het tegoed wordt je jaarlijks uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie met lekkere hapjes en drankjes en de Vrijmibo op de vrijdag voor Vastelaovend. Als derde hebben we nog een verrassingsevent in de zomer.
 • Je kunt de tegoedkaart gebruiken voor alle eten en drinken in BAR Ö en ook voor deelname aan bijvoorbeeld proeverijen in BAR Ö.
 • Voor het verrekenen van het tegoed gebruiken we de verkoopprijzen van eten en drinken in BAR Ö. Mocht je de BTW willen verrekenen dan kan je uiteraard een btw-factuur krijgen.
 • Het tegoed kan niet uitbetaald of terugbetaald worden in geld.
 • De betaaldatum is 1 januari 2021 of 1 februari 2021, de geplande openingsdatum van BAR Ö is 1 april 2021.
 • Mocht de crowdfunding niet het streefbedrag halen dan krijg je het geld terug of vervalt de betalingsverplichting.
 • Om de tegoedkaart te bemachtigen kun je het formulier downloaden en ondertekend retour mailen naar info@bar-o.nl. Als je geen gelegenheid hebt om te printen: bel of mail mij en ik stuur het formulier per post.

SPELREGELS PARTNER

Het bedrag van inleg is EUR 2.500,00 op uiterlijk 1 februari 2021. De looptijd is 5 jaar. Dit krijg je ervoor terug:

 • Rente van 7,5%, berekend op de oorspronkelijke inleg, dus vijf keer EUR 187,50, in totaal krijg je EUR 3.437,50 terug voor de inleg van EUR 2.500,00.
 • Op 2 januari 2022 en dan vervolgens elk jaar op deze datum 1/5 aan aflossing en EUR 187,50 aan rente. In totaal zijn het vijf termijnen van EUR 687,50.
 • Je wordt  jaarlijks uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie met lekkere hapjes en drankjes en de Vrijmibo op de vrijdag voor Vastelaovend. Als derde hebben we nog een verrassingsevent in de zomer.
 • Samen gaan we een leningsovereenkomst aan, hierin worden de bedragen, termijnen en overige afspraken vastgelegd. Voor het aangaan van de lening moeten we je gegevens (uiteraard discreet) overleggen aan de gemeente Venlo. Voor de horecavergunning moet nl de herkomst van het geld te traceren zijn (Wet BIBOB).
 • Als lening verstrekker krijg je een mooi rente maar ben je je ook bewust dat je een financieel risico loopt. Uiteraard doet BAR Ö er alles aan om met jouw geleende geld een mooie zaak op te starten, maar risico’s zullen er altijd zijn en blijven.
 • Het is ook mogelijk om een hoger bedrag te lenen: bijvoorbeeld EUR 5.000,00

Vriend €550,-

Doe je mee?

De inleg voor de tegoedkaart van €550,- is goed voor €750,- aan eten en drinken in
Bar Ö.

Klik hier onder om het inschrijf formulier te dowloaden.

Vriend €950,-

Doen jij en je vrienden mee?

De inleg voor de tegoedkaart van €950- is goed voor €1250,- aan eten en drinken in
Bar Ö.

Klik hier onder om het inschrijf formulier te dowloaden.

Investering €2500,-

Wordt jij mijn partner?

Met een investering van €2500,- tegen een rente van 7,5% ben je dat.

Klik hier onder om het inschrijf formulier te dowloaden.

Meer over Enith weten?

 Wil je meer weten over Enith? Of heb je interesse in meer details over het plan? Klik dan hieronder voor het CV van Enith of een deel van het businessplan.

Openingstijden

Contact

Info@bar-o.nl

+31 6 11474411

Contactformulier